Faglig viden om kejsersnit

- for dig der arbejder med kejserinder


Her på siden finder du viden og forskning, der handler om kejsersnit på den ene eller anden måde. Intentionen er, at det skal være nemt for fagfolk som dig at finde relevant og aktuel viden, som du potentielt kan bruge i dit arbejde. 

 

photo-1504743591040-f3bec9c542cd

Kejsersnit - livreddende og måske overforbrugt i den vestlige verden?

Kejsersnit er den nye dreng i klassen, hvis vi ser på homo sapiens udviklingshistorie. For bare 200 år siden fødte "ingen" ved kejsersnit i Danmark, for 50 år siden fødte ca 5% ved operation og i dag ligger det på ca 20% - eller hvert femte barn. I England og USA er det ca hvert tredje barn. 

Om det er for lidt eller for meget er der nok ikke noget entydigt svar på, men det er en vigtig diskussion at holde levende blandt fagfolk, der hver dag er i berøring med kejserinder. Derfor vil jeg jævnligt poste artikler, relevant forskning og indbyde forskellige fagpersoner til samtale. For uanset antal, så er vi fælles om at skabe rammer hvor hvert eneste kejsersnit udføres i dyb respekt for den lille sjæl, der skal komme til verden og den mor, der ligger på operationsbordet. 

Vil du høre mere om operationsteknikker, forskning i det nyfødte barns mikrobiom, arvævspleje og alt muligt andet? Så skriv dig op til mit faglige nyhedsbrev, som udkommer ca. en gang om måneden.

Siden er pt. under opbygning og vil over de næste måneder blive spækket med dybdegående faglig viden og forskning. Stay tuned.

- Anne Ruby