Vi, Anne og Heidi, er eksperter i at hjælpe kvinder, der har født ved kejsersnit! Vi har samlet vores fælles viden og erfaringer til din fordel og tilbyder et unikt forløb med træning efter kejsersnit. Vores samarbejde startede tilbage i 2010 ved et tilfælde. Det hele startede med en mail, senere et møde, som meget hurtigt blev til faglig sparring og vidensdeling.

I vores respektive klinikker har vi igennem en årrække haft besøg af rigtig mange kejserinder, som vi har hjulpet med at “få deres krop tilbage” inden for hver vores fagområder. Det blev hurtigt tydeligt for os, at der er utroligt meget, som kejserinder føler, at de står alene med, og at vi har en masse at tilbyde i forhold til fysisk træning og mental bearbejdning af fødselsoplevelsen.

Sådan blev KEJSERINDERNE til.

Heidi Holm

Heidi Holm, Fysioterapeut

Født 1972, mor til 2 dejlige børn – Anton (2005) & Kaisa (2008).

Også uddannet korrektiontræner og Nutrition & Lifestylecoach og har stor passion for at skabe forandringer inden for sundhed og træning.

Har været selvstændig siden 2002.

Jeg har flere års faglig erfaring med behandling og træning af kvinder med meget forskellige udgangspunkter, alle sammen med udfordringer, som ganske enkelt peger tilbage på det faktum, at de har født ved kejsersnit. Rigtig mange beskriver en følelse af, at kejsersnittet har “gjort noget ved” deres krop, eller at deres mavemuskler “ikke virker” rigtigt.

Da jeg selv fødte ved kejsersnit i 2005, blev det tydeligt for mig, hvor stor en fysisk udfordring det er at gennemgå en så stor maveoperation. Siden da har jeg brugt tid og energi på at finde alle de redskaber og al den viden, som kan være med til at bringe kejserinder sikkert “på benene igen” rent træningsmæssigt.

Hertil bruger jeg mange forskellige teknikker/metoder, alt sammen med det formål at åbne for kroppens fulde potentiale igen.

Anne Ruby

Anne Ruby, Jordemoder

Født 1974, mor til 3 skønne børn – Magnus (1997), Carla (2000) & Mille (2005).

Også uddannet i obstetrisk akupunktur, øreakupunktur og som hypnoterapeut.

Har arbejdet på flere store hospitalsafdelinger i både Danmark og Norge, og været selvstændig siden 2007.

Jeg brænder for at hjælpe alle kvinder til at få en fødselshistorie, de kan tænke tilbage på med stolthed og glæde, og samtidig give alle børn den blideste start på livet.

En fødsel er en kæmpe begivenhed, som breder sig som ringe i vandet i en kvindes liv. Dette kan være på godt og ondt.

Fødsler ved kejsersnit er lige så forskellige som vaginale fødsler. Nogle er fantastiske, og andre er det ikke. Mange kejserinder bliver overvældet af negative følelser eller føler sig “forkerte”. Er det tilfældet, er det vigtigt at få bearbejdet oplevelsen og stykke for stykke skabe mening i selve fødselshistorien.

Suzanne Lerche, Jordemoder (vikar for Anne Ruby)

Jeg er uddannet sygeplejerske, jordemoder og psykoterapeut. Jeg har erfaring fra hospitalsfødeafdelinger (både i Danmark og Norge), private fødeklinikker, hjemmefødsler og som privatpraktiserende jordemoder.

Foruden jordemoderarbejdet har jeg andre uddannelser som er meget relevante i forhold til svangerskab og fødsler. Det er bl.a. en kranio sakral terapeut uddannelse, og en biologisk chok/traumeterapi uddannelse med speciale i tidlig tilknytning. Jeg har desuden mange års erfaring som IBLC uddannet ammekonsulent.

Jeg er optaget af, at uanset hvordan fødslen er forløbet, så har alle kvinder ret til at forstå og se tilbage på deres fødselshistorie med glæde og blidhed. Jeg ved, at kroppen har fantastiske ressourcer, som gør det muligt at hele, selv når vores hoved fortæller os en anden historie. At dit barn er kommet til verden ved kejsersnit kan give mange modsatrettede følelser, og det er vigtigt, at du finder fred og styrke i din historie. Det vil jeg gerne hjælpe dig med.