Spørgsmål:

Jeg fik et ukompliceret akut kejsersnit for 4,5 mdr siden. Arret ser fint ud, og jeg masserer det hver dag, så det er ikke så hårdt mere, som det har været. Jeg har ingen smerter i eller lige omkring arret. Jeg oplever dog markant nedsat følelse i huden mellem arret og navlen.

Midt imellem navlen og arret (det der svarer til buksekanten) er jeg fortsat meget øm i en stribe hen over maven, især i højre side. Jeg går mest med bukser som går over navlen, da jeg ellers bliver mere øm i det omtalte område. Jeg kan godt træne, det gør ikke ondt, men jeg kan altid mærke det i det omtalte område.

Hvad skyldes denne ømhed? Det er jo langt fra hvor jeg er blevet skåret op.

Kan der være noget galt indeni efter kejsersnittet? Er det noget, jeg skal få undersøgt af en læge, eller går det væk med tiden?

P.S. Jeg er rystet over, hvor dårlig informationen fra sygehus, læger og praktiserende læge har været i mit tilfælde omkring forløbet efter kejsersnittet og hvilke mén man kan opleve! Jeg har intet fået at vide, og min egen læge ved intet om det. Det gør jo, at man går rundt og bliver nervøs for de anderledes fornemmelser, man oplever i kroppen.
Derfor: Tak for jer, Kejserinderne!

Svar:(*)

Desværre har du ret i, at informationen efter kejsersnit ofte er mangelfuld.

Derfor er der måske heller ingen, der har fortalt dig, at flere af de gener, du oplever, er neurologiske?

Når vi skærer i kroppen ved kejsersnit, bliver hjernen “bange”. Hjernens job er at beskytte os mod fare, og havde du ikke været bedøvet, havde din hjerne sørget for, at du var løbet langt væk når kniven ramte første lag…

Din neurologi bliver altså paralyseret, når du åbnes helt ind i et indre organ, som livmoderen jo er.

Selvom operationen gik godt, og kroppen har gjort et godt stykke helingsarbejde, er hjernen stadig i en slags choktilstand. Dvs. at reaktionerne fra området er skæve ift. hvordan hjernen plejer at opleve det.

Du oplever nedsat følelse nogle steder, ømhed andre steder. Nogle kejserinder har også ondt ved kulde/varme eller oplever at blive hypersensitive i området. Alt sammen symptomer på, at du har en neurologi i alarmberedskab.

Vores 8 ugers træningsprogram er det eneste på markedet, der tager højde for dette. Vi har skræddersyet et forløb, der langsomt beroliger neurologien og samtidig tager fat på muskelarbejdet i området – altså genoptræning. Jeg vil derfor anbefale dig, at du starter med det, før du laver anden træning. For ja, tiden læger alle sår – men din hjerne skal have hjælp til at komme til sig selv igen

Kærligst Anne


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.