Her kan du finde vores tidligere udsendte nyhedsbreve og tilmelde dig, hvis du vil modtage nyheder, tilbud og information om kommende hold. Du modtager også en gratis barselsgave med gode råd om tiden efter kejsersnittet, når du tilmelder dig.

Tilmeld dig lige her


En gratis gave – fra din sundhedsplejerske

Hvis du har fulgt med på vores Facebookside i den seneste tid, så ved du, at vi for nyligt var et par dage i Kolding for at tale med hele landets sundhedsplejersker på deres årlige landskonference.

Læs hele nyhedsbrevet her.


Mød Marlene og Marlin

Marlene er politibetjent og tidligere soldat. Hun er en af de skønne kvinder, vi har haft glæden af på vores livehold i København. Her fortæller hun med egne ord, hvad det betød for hende, at hun i forløbet fandt ro og plads til at bearbejde sit kejsersnit – og optræne kroppen til fuld funktion.

Læs Marlenes historie om, hvad Kejserindernes livehold har gjort for hende.


Sådan fødte Gitte vaginalt efter kejsersnit

Vi får tit spørgsmål omkring vaginal fødsel efter kejsersnit (VBAC, som står for Vaginal Birth After Ceasarean). Det er et af de emner, vi både taler om på vores livehold og i online forløbet – og et emne, som kan vække stor frygt, men også kæmpe begejstring. Læs denne VBAC-historie fra det virkelige liv.


Kan mit ar holde til en ny graviditet?

Uanset om man mærker arret eller ej, kan der let opstå en angst for, om arret kan holde til det store stræk, som livmoderen skal igennem, inden lillebror/søster kommer til verden. Og så kommer alle historierne fra venner/bekendte/kollegaer/internettet. Det afføder som regel følgende spørgsmål:

  • Er det normalt at det gør ondt i arret/omkring arret?
  • HVOR ondt må det gøre?
  • Er der noget jeg gøre for at lindre smerterne/ubehaget?
  • Kan arret briste i graviditeten?
  • Hvor stor er risikoen for at det brister ved en vaginal fødsel?

Læs hele nyhedsbrevet her.

Får kejsersnit opmærksomhed nok?

April er international cesarean awareness month, og det er vi naturligvis MEGET vilde med. Vi synes jo, at vi råber ret højt op omkring kejsersnit hele tiden, men her i april vil vi råbe endnu mere!

Vi har forskellige ting på hjertet, som vi har lyst til at stille skarpt på, men vi har også rigtig meget lyst til at høre fra DIG.
Læs hele nyhedsbrevet her


Kom din baby med på kortet?

“Ingen nål!”. Det er da tankevækkende, at der er et andet mindset, når fødslen sker ved kejsersnit, og at der ikke er den samme fejring/markering af fødslen.

Tavlen symboliserer jo, at et barn er kommet til verden, ikke HVORDAN det er kommet til verden.

På de mange forskellige svar kan man se, at der helt sikkert IKKE tale om bevidst forskelsbehandling, men nok mere tilfældigheder, random acts of kindness, mangel på procedure/regler, og forskellighed fra sygehus til sygehus.

Læs hele nyhedsbrevet her.


Sådan får du en garanteret lortefødsel

Ja undskyld, vi mener det ikke, sådan som du måske tror…

Det nyfødte barn kommer ud af sin mor med sterile tarme, og fra naturens side er det meningen, at vores børn som det første skal ned gennem mors vaginalflora, for så at fødes med ansigtet lige ud mod endetarmen!

Læs hele nyhedsbrevet her.


Undskyld, er du sød at smøre mit barns ansigt ind i mine vaginalbakterier?

Sådan cirka opfordrer vi vores kejserinder til at spørge lægen, når de skal have et planlagt kejsersnit.
De ni måneder i mors livmoder er vi på ”all inclusive”. Vi får serveret al næring direkte i blodbanen gennem navlestrengen. Det betyder, at tarmene ligger foldede og urørte hen. Fosterfedt, lidt afstødte hudceller og galdefarvestoffer udgør til sammen den klistrede sorte masse, som nybagte forældre møder i bleen de første dage efter fødslen.
Læs mere om, hvordan man arbejder med at sikre, at kejsersnitbørn ikke støder ind i en masse immunologiske vanskeligheder, fordi de ikke er født vaginalt.


Træning af bækkenbunden er ikke noget for kejserinder… JO DET ER

Skal kejserinder træne bækkenbund?  Dette spørgsmål får vi rigtig ofte. Og selvfølgelig skal kejserinder også træne deres bækkenbund. Men det er en sandhed med nuancer.

Læs hvordan du træner din bækkenbund efter kejsersnit her.


En smuk VBAC

”Der er så mange ting, jeg indser her efter fødslen: Om fødsel, mig selv, forbindelse, tillid, frygt… Følelser og ting, jeg ikke engang kunne forestille mig før.”

Sådan skrev Sintija til mig, dagen efter at jeg havde taget imod hendes lille dreng hjemme i soveværelset i Valby.

Læs hele historien om Sintijas vaginale fødsel efter kejsersnit her. 


En gang kejsersnit, altid kejsersnit

Sådan var det i hvert fald en gang. Men nu er det jo ikke ALTING, der var bedre i “de gode gamle dage”. Heldigvis kan det sagtens lykkes for dig at føde dit barn vaginalt, selvom du har et ar i livmoderen og på maven.

På vores onlineforløb arbejder vi i sidste modul med en evt. kommende graviditet. Vi taler bl.a. om, hvordan du forholder dig, hvis du gerne vil føde vaginalt efter kejsersnit.

Læs hele nyhedsbrevet for august 2016 her.


Maria brugte ikke sine mavemuskler i 7 år

Maria havde opgivet sin mave og troede, at det var bedst slet ikke at bruge den – efter at hun havde født 3 børn inden for 7 år.  Tre fødsler på 7 år er hård kost for kroppen, uanset hvordan du føder dine børn. I Marias tilfælde var det dog ekstra hårdt.

Maria begyndte på Kejserindernes livehold – og kan nu mærke sin krop…

Læs hele nyhedsbrevet fra juli 2016 her


Hader du dit ar?

En fødsel ved kejsersnit efterlader alle kejserinder med et 15 cm langt minde på maven. Et evigt minde om en vigtig dag i dit liv, nemlig den dag du blev mor!
Når vi taler med vores kejserinder om deres ar, bliver det kaldt ”min usynlige krone”, ”mommy tattoo”,  ”lykkedør” eller ”nødudgang”. Kært barn, mange navne….

Læs hele nyhedsbrevet fra juni 2016 her


Nååå, du har ikke født

…Du har bare fået kejsersnit…

Sådan oplever mange af vores kejserinder desværre, at omgivelserne reagerer, når de fortæller, hvordan deres barn er kommet til verden. Mange fagpersoner, ja mange kejserinder selv, vægrer sig ved at sige “født”, når barnet er forløst ud af et operationsfelt i maven. Men tænk lige over det engang. Hvis den mor, der har gennemlevet et kejsersnit, den mor, der i 9 måneder har båret, næret og ventet barnet, ikke selv har født det, hvem har så?

Læs hele nyhedsbrevet fra maj 2016 her.