Spørgsmål:

Jeg har fået to kejsersnit inden for 3 år, det sidste for ca. 11 måneder siden. Jeg har ikke haft gener efter den første sammenvoksning. Nu oplever jeg dog, at når jeg bøjer mig bagover i et lændestræk (stående) eller strækker mig meget om morgenen, så svier/strækker det “langs en opadrettet streg” til venstre for navlen.

Jeg buler samtidig en smule udad på venstre side (vertikalt). Jeg har ikke været god til at pleje mit “dobbeltar”, hverken med olie eller massage. Jeg har nok haft berøringsangst med arret, når jeg tænker efter.

Jeg har bestilt en tid hos en osteopat, som jeg håber, kan kigge lidt på mit ar og guide mig til fremadrettet pleje af det. Har du andre anbefalinger end dette? Jeg vil gerne begynde at træne/styrke min mave og ryg (i fitnesscenter), men er lidt nervøs for, om den “stramning” jeg føler kan blive værre af træning. Hvad er jeres mening om det?


Svar:(*)

Hej Louise, som du beskriver det, lyder det som om, der bor noget stramhed i dit ar. Enten i det dybe eller det overfladiske bindevævslag, eller i begge.

Det er klart en god ide at få en osteopat på sagen til at hjælpe dig med at komme i gang. MEN… vi må sande, at det vi gør selv, imellem de passive behandlinger, ofte er det, der flytter mest. Derfor vil jeg klart anbefale, at du OGSÅ begynder at arbejde med det selv.

Når du siger at der har været lidt berøringsangst ved det, så skal du gå langsomt frem. Se gerne på vores gratis arvævsguide og start “forfra”, som om det var helt nyt.

I forhold til optræning vil jeg anbefale, at du ser nærmere på vores online forløb, som du kan arbejde med hjemme, til du føler dig klar til at vende tilbage til træningscentret.

Kærligst Heidi


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.