Spørgsmål:

Jeg fik “semiplanlagt” kejsersnit i maj 2019 efter 4 dage med igangsættelse. Da min livmoder var træt, mistede jeg 1,3 liter blod. Heldigvis var min blodprocent høj, så jeg behøvede ikke blodtransfusion.

Nu her 6 uger efter har jeg fået menstruation, og jeg bløder voldsomt. Er det normalt efter en graviditet? Eller er det pga. En træt livmoder? Jeg tager normalt p-piller og bløder derfor ikke meget.


Svar:(*)

Begrebet en “træt livmoder” hentyder til en livmoder, der har været i fødsel og dermed i anstrengelse mange dage. Det er ikke en generel tilstand.

Og ja, den første menstruation efter fødsel kan godt være voldsom, men det skal selvfølgelig ikke være af en styrke, hvor du tænker, at der er noget galt.

Du tager sikkert allerede jerntilskud, men husk også C-vitamin og folinsyre, der hjælper til en hurtigere celledeling og optagelse af jernet.

Pas godt på dig selv og sørg for hvile og masser af væske og god næring her under din første menstruation.

Hvis du ammer, kan din mælk godt ændre lidt smag, så hvis den lille kortvarigt vægrer sig ved brystet, skal du ikke “lægge for meget i det” – det forsvinder hurtigt igen.

Kærligst, Anne


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.