Spørgsmål:

Jeg fik 2 akutte kejsersnit i 2004 og 2006, og nu er jeg gravid med termin januar 2020. Jeg døjer en del med smerter ved vandladning (er tjekket mange gange for blærebetændelse, som er negativ hver gang).

Jeg har fået forklaret, at det kan være blæren, der sidder fast i arvæv fra de 2 andre kejsersnit. Jeg er i forvejen sådan en, der laver rigtigt grimme ar.

Når nu jeg skal have kejsersnit igen, er det mon så et problem, der kan komplicere noget? Og er det, at blæren sidder fast i arvæv ved livmoderen, kun et problem ved graviditet, eller kan jeg risikere, at det bliver værre også efter fødsel?


Svar:(*)

Det er desværre sådan, at hver gang man åbner ind i bughulen, er der en risiko for at bindevæv og organer “klistrer” sammen. Det skyldes, at der kommer ilt ind, og slimhinderne derfor tror, at de skal “hele”- altså gro sammen.

Den sammenklistring/sammenvoksning kaldes adhærencer, og de bliver typisk værre for hver gang.

Ved dit tredje kejsersnit kan det være, at det tager længere tid at komme ind til livmoderen, fordi man må igennem disse sammenvoksninger.

Man kan jo, når man åbner, se, om det er muligt at løsne blæren, hvis der er mange adhærencer i området. Men som sagt ved man ikke, hvad der sker, når man lukker igen, og det hele skal gro sammen.

Derfor kan jeg heller ikke svare på, om det er et problem, at du fortsat vil have efter fødslen.

Jeg vil dog sige, at det primært er livmoderens store vækst, der trækker i “det hele”, og at du sikkert får det bedre efter fødslen.

Der er to ting jeg vil råde dig til:

1) Køb vores online forløb “Stærk mor efter kejsersnit” og træn med det i 8 uger (hvis du ikke allerede har gjort det). Det KAN nemlig også være, at nogle af dine symptomer kommer fra et “overophedet” nervesystem, der trænger til beroligelse. Du kan få stor glæde af at bruge det nu som gravid, og så kender du det, og kan bruge det igen efter dit tredje kejsersnit (altså du skal kun købe det én gang).

2) Find en dygtig osteopat i dit område. En osteopat er den fagperson, der bedst kan arbejde i dybden med at løsne din blære uden kirurgi. Rigtig god bedring og held og lykke med nummer tre.

Kærligst, Anne


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.