Spørgsmål:

Hvor mange kejsersnit må man få? Jeg har et langt ar fra min navle og ned, som er kommet efter et indgreb, da jeg havde en slem blindtarmsbetændelse.

Da jeg så skulle have mit første barn som 23-årig, kom hun ved akut kejsersnit, og de åbnede op den vej og lukkede det flot sammen igen. Jeg blev gravid 3 år efter igen og blev åbnet samme sted. Nu efter 7 år er jeg gravid igen og håber, at de vil åbne samme sted. Men er det så slut med at få det åbnet igen, eller er det mon mit sidste barn?

Det er jo 4. gang, det samme ar bliver åbnet?

Svar:(*)

Tillykke med at I skal have barn nr 3.

Det er en individuel lægefaglig beslutning, som kommer an på flere ting; hvordan “ser det ud derinde” – danner du f.eks. mange adherencer (sammenvoksninger mellem lagene), og hvordan skønnes “brudstyrken” i livmoderen. Det er primært den, man bekymrer sig om, de andre lag kan bedre holde til mange åbninger/lukninger.

Det er noget med at spørge operatøren, der forløser dit tredje barn, hvordan vedkommende vurderer dine chancer for at blive gravid og føde igen. Mit umiddelbare svar er, at jeg har mødt flere kvinder, der har fået fire eller flere kejsersnit, men som sagt er det en helt individuel vurdering, også fordi du har et vertikalt snit. Held og lykke med det hele, og nyd din graviditet

Kærligst Anne


(*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.