Spørgsmål:

Jeg har fået 2 kejsersnit. Efter andet kejsersnit, som var planlagt, fortalte lægen, at jeg har et hul i min livmoder (altså udover det, som de lige har lavet), og at min livmoder er meget tynd.

Hvad betyder dette?
Har spurgt egen læge, men hun har ikke kunne give mig et ret godt svar.

Svar: (*)

Uh, det lyder som en ubehagelig overraskelse at “komme ind til”. Det betyder mest sandsynligt, at dit første kejsersnitar er bristet en lille smule.

Det kan være, at hullet fra været der fra dit første kejsersnit, altså at der er et lille sted, der ikke har lukket sig. Eller også er det graviditeten, der har presset livmodermusklen, så arret er begyndt at skride.

Jeg synes, du skal bede om en efterfødselssamtale med den læge, der foretog kejsersnittet (vigtigt at det er den person og ikke bare en, der kan læse op fra journalen). På den måde kan du få helt styr på, hvad vedkommende har ment, om du evt. skal følges/scannes/resutureres, og hvordan man forholder sig til en eventuelt følgende graviditet.

Det har du ret til ifølge loven. Du kan finde din journal på sundhed.dk, hvor du logger ind med nem-id og der burde du kunne se navnet på lægen, der har opereret dig.

Kærligst Heidi


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.