Spørgsmål:

Jeg har meget delte mavemuskler (som i meget), men min læge siger, at jeg ikke kan gøre så meget ved det, andet end at sende mig til en fysioterapeut?


Svar:(*)

Altså selve afstanden på delingen er ikke den største bekymring, det er mere kvaliteten af vævet i “bunden”. Det er det, du skal træne. Når vævet trænes langsomt, bliver delingen mindre. Det skyldes, at vævet styrkes, og det normale muskelsamarbejde genskabes. Hvis det er papirtyndt, så tager det rigtig lang tid, men det kan godt blive bedre.

Jeg har erfaring med kvinder, der var > 9 cm. i bredden (målt ved scanning) og som havde MEGET svagt væv (så svagt, at man tydeligt kunne se og mærke tarmene bagved), havde stor succes med nænsom træning. Efter to års træning med en lille daglig “dosis”, var bredden 3 cm. (målt ved scanning) og vævet fortykket mere end 200 %.

Min holdning er, at man ALTID kan forbedre problemet. Det er ikke nødvendigvis det samme som, at maven bliver helt flad igen. Der er ikke noget farligt ved at have 3 cm. imellem musklerne, hvis vævet kontinuerligt motioneres, og den normale funktion er genskabt.

Har du så meget diastase, vil jeg anbefale dig, at du 1 til 1 vejledning, indtil du har din teknik i orden og kan fortsætte arbejdet på egen hånd.

Jeg hjælper dig gerne i Hellerup eller via SKYPE. I så fald skriver du bare til mig på heidi@kejserinderne.dk.

Det er også muligt, at der er en dygtig gyn. obs. Fysioterapeut i nærheden af dig, men bare lov mig, at du ikke begynder at spænde dig ind i et mavebælte 24/7, for det gør kun dine muskler svagere. Jeg håber du kan bruge mit svar.

Kærligst, Heidi


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.