Spørgsmål:

Jeg har fået to kejsersnit, det sidste for snart tre mdr. siden. Jeg har desværre fået brok, det sidder ca. 8 cm under navlen og er 5-10 cm bredt.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved træning? Er det nogle former for styrketræning, der er forbudt, og nogle der er helt ok? Crossfit og Pilates fx? Kan jeg følge jeres online forløb?

Skal man altid opereres, eller kan det i nogle tilfælde trænes væk ved styrkelse af mavemuskler?


Svar:(*)

Det lyder som om, der mere er tale om en MEGET svækket bugvæg, hvis det er så stort et område. Definitionen på brok er hul, hvilket betyder, at tarmen kan komme ud gennem bugvæggen. Det tænker jeg ikke den kan, for det ville gøre ondt. I sådanne tilfælde vil man blive opereret. MEN en meget svag bugvæg kan og bør trænes. Man skal bare have respekt for, hvor meget man presser den.

Derfor er mit svar, at både crossfit og pilates KAN være for hårdt på nuværende tidspunkt.

For at kunne give et helt fyldestgørende svar vil jeg være nødt til at se dig. Vores program kan bruges, hvis du kun arbejder med de “lette” øvelser, indtil du kan se/mærke, at bugvæggen har genfundet styrke/spænding.

Det tager tid, men det kan blive meget bedre. Du kan have brug for et støttebælte i processen (on/off) til at aflaste vævet lidt. Det finder du alt sammen information om i vores forløb.

Hvis du har lyst til, at jeg vurderer din mave, så kan jeg bookes via SKYPE, så kan jeg hjælpe dig med at finde hoved og hale i det.

Kærligst, Heidi


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.