Spørgsmål:

Min datter blev født ved et akut (ukompliceret) kejsersnit. Det skyldtes, at hun viste tegn på stress og svingende iltniveau, efter jeg fik taget vandet pga. for højt blodtryk. Hun havde det dog fint, da hun kom ud.

Jeg har i forvejen en datter fra 2016, som er født vaginalt med ekspresfart. Hun blev født med GBS virus og var i kritisk tilstand de første par timer efter fødslen.

Mine spørgsmål er: Hvor lang tid skal der gå efter kejsersnittet, før jeg må blive gravid igen?

Og kan jeg føde vaginalt næste gang, når jeg både har et kejsersnit og et sygt barn med GBS-virus bag mig?

Det har været meget svært at få svar på mine spørgsmål fra det faglige personale på sygehuset og ved egen læge, og alle siger noget forskelligt.


Svar:(*)

Der skal gå minimum 18 måneder fra kejsersnit til næste fødsel, dvs. at du kan blive gravid efter ca. 9 måneder.

Jeg ville bestemt anbefale dig, at du skulle prøve at føde vaginalt.

GBS kan behandles med IV antibiotika under fødslen, og observation af jeres barn efterfølgende, HVIS det viser sig at du er positiv med GBS i denne graviditet. Så den del er jeg ikke bekymret for.

Kærligst, Anne


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.