Spørgsmål:

Hvis jeg nyser eller hoster, så gør det ondt under arret. Mit spørgsmål går på, om man kan rive noget op indeni ved at nyse eller hoste, hvis kejsersnittet er helt nyt? (eller op til 3 uger).


Svar:(*)

Som udgangspunkt nej, men jeg kan jo ikke udelukke det 100 %. Når du nyser eller hoster voldsomt, sker der ret kraftige sammentrækninger af mavens muskler, og det er derfor du mærker det så voldsomt (særligt ved arret).

MEN der skal faktisk ret meget til for at få det til at gå op, og allerede efter 3 uger er du næsten helet.

De gange, man oplever at arret “åbner sig”, er det typisk inden for de først 7-10 dage, eller hvis der går infektion i det. Prøv om du kan komme det i forkøbet og holde/trykke lidt på maven, når du skal nyse/hoste, og bøj dig lidt forover. Bliver du meget nervøs, skal du selvfølgelig gå til lægen.

Kærligst Heidi


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.