Spørgsmål:

Jeg fik kejsersnit for 13 dage siden (fødte også ved kejsersnit i 2015). Jeg har en brændende/sviende fornemmelse i højre side af arret, når jeg rejser mig fra liggende/siddende stilling i højre side. Er det mon kejsersnittet, der heler indefra?

Jeg blev klipset og skal have fjernet dem i morgen, men der er umiddelbart ingen blødninger at se.

Jeg var i øvrigt hurtigt på benene 9 timer efter operationen og har kun taget begrænset smertestillende på hospitalet. Ingen komplikationer, og det var en rigtig fin oplevelse på Hillerød


Svar:(*)

De niv du mærker, kan både være pga. hævelse i vævet efter operation, og det kan være pga. arvæv i det dybere bindevævslag. Det er faktisk lidt for tidligt at sige, når det stadig er så nyt.

Symptomer som niv/svien er typisk signal fra bindevæv, der er lidt “stramt” når du vil bevæge dig. Men det er alt sammen noget, du kan gå i gang med at arbejde med om ca. 4 uger.

Jeg synes du skal bede din læge mærke forsigtigt på det i morgen, når du alligevel skal derhen. Jeg vil anbefale dig at overveje at bruge vores online hjemmetræningsforløb, så du både får optrænet dine mavemuskler og arbejdet med dit arvæv. Det kan du starte med 4-5 uger efter fødslen.

Kærligst, Heidi


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.