Spørgsmål:

Jeg fødte ved akut kejsersnit efter et frustrerende forløb, hvor min mand og jeg slet ikke blev hørt og mødt.

Vores datter stod skævt i bækkenet. Til trods for anbefalinger fra afd. jordemoder ville vores jordemoder ikke sadle om i fødslen, og der gik derfor 10 timer mere end nødvendigt, før man valgte at sadle om til kejsersnit.

Der var mangel på dokumentation i forløbet, hvilket førte til flere frustrationer.

Nu er jeg gravid med termin om en måned. Og jeg ved, jeg har ret til et planlagt kejsersnit. Dog ved jeg også, at det er bedst for mig og baby med en naturlig fødsel.

Jeg frygter ikke for at gå i fødsel og frygter heller ikke, hvis det skulle ende med et kejsersnit igen. Jeg frygter, at jeg ikke bliver hørt og mødt af personalet og at komme så langt ud som sidst.

Hvad er jeres anbefalinger i en situation som min?

Hvad er jeres erfaringer med succesraten for en alm vaginal fødsel, når man har fået kejsersnit 1 gang før?


Svar:(*)

Åh, hvor er det forfærdeligt, når personalet ikke lytter til én. I en sårbar fødesituation skulle man gerne føle, at nogen gjorde sig umage for at forstå, ikke at man skulle tale med store bogstaver.

I din situation ville jeg lave en fødeplan (bed evt. om en samtale med en overlæge – sig at du ikke følte dig hørt sidst og vil sikre, at det ikke sker igen).

Få skrevet ned, hvad der er acceptable grænser for dig – også hvis grænsen hedder “når jeg siger jeg ikke vil mere!”

Med en nedskrevet fødeplan (som lægen skriver i din journal) vil personalet på fødselsdagen være mere opmærksomme på dig, og at man ikke skal trække dig for langt.

Succesraten for en vaginal fødsel efter dit forløb vil være ca. 50-70 %.

Jeg ønsker dig en tryg og dejlig anden fødsel, hvor I begge føler jer set, hørt og mødt

Kærligst, Anne


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.