Spørgsmål:

Hvornår efter kejsersnit må man starte op med løbetræning igen? Har været til 8 ugers check hvor knib var fint, men lægen kunne ikke svare på det. 

Svar: (*)

Altså bækkenbunden er en vigtig faktor, når man vil løbe efter fødsel. Men det er kun den halve sandhed, forstået på den måde, at det faktisk handler om hele din “core”(mave/ryg/bækkenbund & vejrtrækning), som skal tilbage i normalt samarbejde efter graviditet og fødsel, FØR man er klar til løb.

Det vil jeg klart anbefale, at du har brugt lidt tid på inden. Når det er sagt, så handler det OGSÅ om at starte roligt ud, med gå/løb på ganske kort distance (1-3 km), og mærke hvordan kroppen klarer det.

Den typiske fejl er, at man starter for hårdt/for hurtigt, og det er den sikreste opskrift på overbelastningsskader og “træt bækkenbund”. Derfor er opbygning vigtigt. De kvinder, der følger vores forløb, kan efter de første 4-6 moduler genoptage løb. Så er “fundamentet” lagt, og den videre opbygning kan begynde. Måske det er noget for dig?


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.