Spørgsmål:

Efter jeg har født ved kejsersnit, får jeg sommetider virkelig dårlig mave. Lige ud af det blå. Det kommer som et lyn fra en skyfri himmel. Men lige så hurtigt det kommer, går det væk igen. Nogle gange længere end andre. Jeg har også hørt det fra andre kejserinder. Ved du hvad grunden er til det?

Svar:(*)

Det har muligvis at gøre med et ændret mikrobiom efter kejsersnit. I Danmark giver man alle kejserinder forebyggende antibiotika intravenøst, og ud over at nedsætte risikoen for infektioner, slår antibiotikaen også alle dine gode mælkesyrebakterier i tarmen ihjel.

Det kan give symptomer, som du beskriver. Prøv med en kur med probiotika – feks NDS, som du tager 1 x dgl. i min 12 uger. Sørg også for at spise masser af grøntsager, gerne fermenterede, som kaldes prebiotika og er med til at “fodre” de gode mælkesyrebakterier. God bedring.

Kærligst, Anne


(*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.