Spørgsmål:

Jeg har født min søn ved akut kejsersnit grundet lav pH samt takykardi.

Jeg var gået i aktiv fødsel og var åbnet 7 cm, da vi måtte sadle om. Under indgrebet fortalte fødselslægen mig, at jeg aldrig havde fået mit barn ud vaginalt (tænker at dette skyldes, at han ligeledes var stjernekigger), men hvordan ved man, om man vil kunne føde vaginalt næste gang?

Jeg har læst mig frem til noget med bækkenmålet, men kan ikke finde noget om dette i min journal på Sundhed.dk.


Svar:(*)

Ligesom med din søn kan det undervejs i fødslen vise sig, at forholdene ikke er optimale for en vaginal fødsel.

Generelt set kigger man på bækkenet indefra, når man laver kejsersnit, og med mindre lægen var helt tydelig omkring, at du helt sikkert skulle føde ved kejsersnit igen, så er det fordi dit bækkenmål er normalt!

Til din næste fødsel ville jeg koncentrere mig om at få et barn, der stod optimalt i bækkenet!

Jeg har lavet et online fødselsforberedelseskursus, du kan følge. Og et sted som spinningbabies.com er også en virkelig god ressource! Din søn var sikkert født fint vaginalt, hvis han havde stillet sig anderledes. Held og lykke med det hele.

Kærligst, Anne


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.