Hvor meget smertestillende må jeg få?

Spørgsmål:

Jeg havde hamrende ondt efter fødslen, da bedøvelsen aftog. Men jeg var bekymret for at tage for meget smertestillende, fordi jeg var bange for, at det gik i mælken.

Svar:(*)

Som med al anden smertedækning er det langt lettere at ‘forebygge’ smerterne efter et kejsersnit, end det er at bedøve dem, når de først er brudt igennem for alvor. Derfor er der altså ingen grund til, at du leger heltinde og bider smerterne i dig, til de er uudholdelige. Sørg for at tage kontakt til personalet, når du mærker, at smerterne fra området er tiltagende. Så kan du faktisk ofte klare dig med samlet set mindre medicin.

Alle smertestillende produkter, der bruges ifm. et kejsersnit er “godkendt” til, at du kan amme dit barn.

En lille smule af medikamentet vil passere til modermælken, men ikke mere end at fordele ved at amme langt overstiger risikoen.


(*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Kejserindernes

nyhedsbrev og  modtag

en gratis barselsgave