Spørgsmål:

Jeg fik planlagt kejsersnit og blev syet med indvendige sting. Jeg har dog et udvendigt sting til at sidde i slutningen af arret, og det er endnu ikke opløst. Hvor længe skal jeg forvente, at der går, før det opløser sig? Det er nemlig begyndt at gøre lidt ondt, når jeg rører det.


Svar:(*)

Den normale helingstid er 4-5 uger. På den tid vil de fleste have opløst tråden af sig selv. Vores vævstyper kan dog have forskellige udfordringer med at opløse tråden, og hvis det bliver værre, synes jeg du skal kigge forbi din egen læge og få vedkommende til at hjælpe det genstridige sting lidt på vej, så det ikke generer dig.

Sørg for at bruge intimsæbe, som du skummer forsigtigt op omkring arret, når du bader. Vær omhyggelig med at skylle sæben godt af igen. Tør evt. med en føntørrer på arret, så det ikke er fugtigt. Hold øje med, om det bliver tiltagende ømt, evt rødt/hævet, da der kan være en lille lokal infektion/irritation.

Du kan duppe såret med kamillethe, som beroliger og virker antibakterielt. Og som sagt ved forværring: Søg læge

Kærligst, Anne


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.