Spørgsmål:

Min datter er 6 år nu, men født ved kejsersnit. Hvilke særlige behov kan et barn født ved kejsersnit have? Jeg oplever, at hun helst ikke vil spise andet end blød kost til aften. Og nogle gange kan hun blive meget urolig. Andre gange kan det være ekstremt svært for hende at falde i søvn.


Svar:(*)

Din datters nervesystem kan være lidt mere sart. Hun mangler bl.a. de tryk og den stimuli, som vaginalfødte børn får “på vej ud”. Prøv at give hende massage om aftenen før sengetid. Selvfølgelig blidt og dejligt, men med et fast tryk, så nervesystemet bliver beroliget og ikke alarmeret. Det kan være med fx. lavendelolie (som beroliger nervesystemet) og efterfølgende et dejligt varmt bad (brug vores guide til babymassage til inspiration, det er de samme greb selvom hun er stor).

Du kan også, når du putter hende, sørge for at trykke dynen meget fast ned. Kram hele hendes krop under dynen. Start oppefra og bevæg dig ned. Og så vil jeg anbefale en tyngdedyne for igen at give tryghed til hendes nervesystem. Hvad angår fordøjelsessystemet er der ny forskning, der tyder på, at kejsersnitfødte børn har brug for mælkesyrebakterier resten af livet!

Kærligste hilsner Anne


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.