‪Spørgsmål:

‪10. december kom min datter akut til verden, 24 timer efter første ve. Hun stod som sakral stjernekigger, og en overlæge endte med at tage beslutningen, da jeg aldrig åbnede mig mere end 5 cm.

‪Min datter kunne ganske enkelt ikke trænge ordentligt ned i bækkenet.

‪Hvor længe skal der gå, før jeg “får chancen” for at føde vaginalt, og hvor stor er risikoen for, at næste barn stiller sig i samme fødselsstilling?

Svar:(*)

Allerførst stort tillykke – og hvilken dejlig fødselsdato – har selv en datter med denne fødselsdag.

Jeg synes, du skal vente med at blive gravid igen, til hun er minimum 9 måneder – så der bliver min. 18 mdr. mellem dine fødsler. Gerne længere, men 18 mdr. er “den magiske grænse” for, hvornår man synes det er tilrådeligt at forsøge vaginal fødsel igen.

Hvorvidt barn nummer 2 vil vælge samme stilling, har at gøre med flere ting. Noget kan du ikke gøre en fløjtende fis ved! Derfor må du heller ikke på nogen måde bebrejde sig selv, at din datter kom “tosset ned” i dit bækken.

På hjemmesiden spinningbabies.com kan du få et hav af gode råd om, hvad du selv kan gøre for at gøre det optimalt for barnet at trænge korrekt ned i bækkenet.

Derudover vil jeg anbefale, at du i din næste graviditet får regelmæssig rebozomassage, som er en sydamerikansk massageteknik med et langt tørklæde, som man “ryster” kvinden i. De behagelige vibrationer vil afspænde dybt i bækkenet og gøre det nemmere for barnet at trænge rigtigt ned.

Pøj pøj, når du kommer dertil.

Kærlig hilsen Anne Ruby


(*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.