Spørgsmål:

Min fødsel endte i akut kejsersnit pga min søn var for stor. Kunne godt tænke mig at høre, hvad oddsene er for normal fødsel næste gang, såfremt mit barn bliver scannet til at være mindre? Det skal siges mit kejsersnit gik op i siden ca 3 uger efter fødsel og er så vokset sammen igen. Vil det evt gøre at arret har større chance for at springe under vaginal fødsel?

Svar:(*)

Når der er mere og evt “uregelmæssigt” arvæv, vil risikoen for ruptur være lidt større.

Dine odds for at føde vaginalt har ikke så meget med størrelsen at gøre, det er “samarbejdet” mellem barn og bækken, der er relevant. Altså præcis hvordan barnet indstiller sig i bækkenet. Se evt på Spinning Babies for at optimere din babys lejring.

Undtaget er selvfølgelig, hvis man under kejsersnittet har målt dit bækken til at være “snævert” (en meget sjælden tilstand ved moderne, sunde kvinder) – i så fald vil man råde dig til kejsersnit igen, uanset babys størrelse.

De generelle “odds” for at lykkes med en vaginal fødsel efter kejsersnit er ca 50 % højere, hvis du har din egen jordemoder eller doula med til fødslen. Yes! I kid  you not, det er der lavet undersøgelser på

‪Held og lykke

‪Kh Anne Ruby


(*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.