Spørgsmål:

Har overvægt noget at sige i forhold til kejsersnit? Jeg overvejer det, fordi jeg havde en dødfødsel for 5 måneder siden.

Svar: (*)

Hvor er jeg ked af at høre, at du har været det igennem! Hvad er grunden til, at du ønsker kejsersnit næste gang? Havde fødslen noget med dit barns dødsårsag at gøre? Man har lidt højere risiko ved et kejsersnit, når man er overvægtig, men det kan sagtens gå fint…

Opfølgende spørgsmål:

Det gik voldsomt hurtigt, da jeg fødte min datter. Vi nåede at være på sygehuset i 20 min, og hun er født med numsen først. Jeg havde stadig bukser på, da hun kom halvt ud af mig. Hun blev kvalt i navlestrengen. Mine to andre fødsler, for 12 og 16 år siden, var helt modsat. Henholdsvis 24 og 26 timers veer, og de blev begge taget med sugekop.

Opfølgende svar (*):

Hvor er det forfærdeligt! Selvfølgelig vil man gøre ALT for at undgå noget lignende. Som jeg umiddelbart vurderer det – på afstand og uden selvfølgelig at kende alle detaljer – så vil en vaginal fødsel klart være at foretrække i dit tilfælde. Du er fjerdegangsfødende og dvs. din risiko for komplikationer er minimal! Modsat ved et kejsersnit, hvor der både er flere og mere alvorlige risici, særligt hvis du er overvægtig. Men forstår udemærket, hvorfor du overvejer det! Det er vigtigt, at du sammen med dit fødested får lagt en god plan, der gør dig tryg ved at skulle føde igen! Held og lykke og mange kærlige tanker.

Kærligst, Anne


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.