Spørgsmål:

Jeg er 14 uger gravid og fødte ved akut kejsersnit for 17 måneder siden. Jeg kan allerede nu mærke lettere smerter i arret. Hvad kan jeg gøre for at mindske de gener?

Svar:(*)

Du skal som udgangspunkt ikke være meget bekymret for at opleve smerter/ubehag eller træk i arret. Men du kan roligt bruge de “trække-teknikker” der ligger i forløbet, og også massere det.

Det er rigtig godt at gøre (særligt så længe maven ikke er så stor – da det er lettere), og du skal selvfølgelig ikke massere hårdere end du selv føler er rart. Husk på at din krop er ved at “give sig”, og det kan du sikkert huske fra første gang – men nu er der noget arvæv og dermed nok også lidt stramheder i bindevævet, så det er det, du mærker.

Du vil sikkert opleve at det kan komme og gå, eller kun optræde i perioder – det er også helt normalt. Skulle der komme virkelig voldsomme smerter, som gør dig utryg, skal du selvfølgelig snakke med din læge.

Kærligst, Heidi


(*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.