Spørgsmål:

Kan man opleve, at delte mavemuskler kun mærkes nogle gange (ved samme type belastning). Mine muskler føles ikke umiddelbart delte, når jeg tjekker dem, men ind imellem føles det alligevel som om de er, når jeg sætter mig op eller løfter på noget.

Jeg er dog i tvivl om, om det bare er ømme muskler, eller om der alligevel kan være en diastase, som jeg bare ikke mærker så meget til.

Svar:(*)

Nej altså, enten har du det, eller også har du det ikke. Og som du beskriver det, så har du nok en smule. Men det, du oplever, er hvad man vil kalde “styringsproblemer”, dvs. at du ikke har lige godt samarbejde i ALLE mavemusklerne i alle funktioner.

Så vil den dybe bugvæg og/eller de lige mavemuskler “komme til kort”, og så føles det mere “åbent”/bredt end i andre funktioner.

Det bliver kun bedre ved at træne mange forskellige funktioner/bevægelser, men hele tiden med respekt for, hvad dit væv kan tåle (antal gentagelser). Det er det, vi arbejder med i vores program, netop at skabe normalt muskelsamarbejde i mange forskellige funktioner.

Hvis du er nysgerrig på det kan du læse om det her.

Kærligst Heidi


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.