Spørgsmål:

Jeg fik planlagt kejsersnit i juni, og det gik teknisk (kirurgisk) perfekt. Mit ar er helet fint.
Men min livmoder ville ikke trække sig sammen og måtte efterfølgende manuelt manipuleres (fra ydersiden) af to læger, da jeg kom på intensiv.

Jeg blødte herefter kraftigt de første 3-4 uger og fik så 1. menstruation efter fødslen. Der er nu gået 6,5 uger siden fødslen, og jeg vil høre, om at det er normalt at få lidt farvet udflåd/snask efter sex?

Vi har haft sex en enkelt gang, og det var heldigvis ret smertefrit undervejs og samme dag, men med lidt murren dagen efter og så lidt snasket udflåd de to følgende dage. Ingen smerter, svie eller kløe.

Er der risiko for infektion, hvis man har sex uden kondom de første 8 uger? Jeg er steriliseret, så vi har ikke brug for det som prævention.


Svar:(*)

Ja, det er normalt, at der kommer lidt fornyet sekret, måske lidt sårvæske osv., når man har sex inden for de første 8 uger efter fødslen. Der er i princippet en infektionsrisiko, og vores vaginale forsvar (bakteriologisk) er heller ikke det samme, lige når vi har født.

Man plejer at anbefale kondom de første otte uger, men god hygiejne burde være nok, nu I ikke har brug for den præventive del.

Probiotika hjælper

Tag godt med probiotika, der styrker alle slimhinder i kroppen og gå til din læge, hvis du synes, det begynder at lugte eller på anden måde genere dig.

Som det er nu, lyder det helt normalt. Dejligt at I har lyst til sex begge to, det er godt med lidt klister i parforholdet, når det også er udfordret af livet med et lille barn.

Kærligst, Anne


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.