Spørgsmål:

Er det almindeligt, at man bløder lige så meget, som hvis man føder vaginalt”?

Svar:(*)

Det, der bløder efter en vaginal fødsel, er det sår, moderkagen har efterladt i livmoderen, da den rev sig løs efter fødslen.

Efter et kejsersnit sker præcis samme proces. Det vil sige, at du kan forvente at bløde som en kraftig menstruation i et par uger og herefter have lidt blødning/sårvæske i op til 6 uger.

Blødningen kan blive kraftigere efter fysisk anstrengelse, og har du ligget eller siddet lidt, kan der have samlet sig lidt blod inde i livmoderen. Du kan dermed opleve de klumper, som man i fagsprog kalder koagler. Det er koaguleret blod, der typisk kommer ud når du går på toilettet. Bliv ikke forskrækket hvis det ligner “en halv lever”.

Så længe blødningen er aftagende, er det normalt. Blødningen må ikke blive “værre og værre”, eller du må ikke føle, at det løber og ikke vil stoppe igen.

Ring til barselsgangen, hvis du bliver i tvivl.

Efter 8 uger siger man, at livmoderen har trukket sig sammen til sin normale størrelse igen, og blødningen skal da være helt stoppet.

Kærligst, Anne


(*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.