Spørgsmål:

Jeg fik min søn i 2014 og fik efterfølgende aldrig en ordentlig efterfødselssamtale. Der er et spørgsmål, der altid har naget mig, og jeg ved ikke om det er en jordemoder eller en læge, der kan svare på det.

Jeg endte i akut kejsersnit og tabte en del blod under kejsersnittet, og moderkagen måtte skæres ud.

Jeg blev sat i gang med en stikpille, da de fandt ud af, at der kun var en lille bitte smule fostervand tilbage. Ca. 11-12 timer efter igangsættesen var jeg stadig kun 2 cm åben og min søn begyndte at dykke i hjertelyd og han måtte ud.

Kan det være fordi der ikke var særlig meget fostervand omkring ham, at han fik det skidt derinde? At han ikke kunne klare presset fra veerne uden vand til at tage lidt pres? Eller er det en helt skør tanke?

Svar: (*)

Kære du, det er på ingen måde en skør tanke. Når vi sætter i gang på indikationen “for lidt fostervand” er det fordi, at meget lidt fostervand KAN være en indikation på, at barnet allerede er lidt presset og har brugt lidt ressourcer.

På den måde kan “kunstige veer” nogle gange være for meget for de børn, der så responderer ved, at deres hjertelyd falder, og man må forløse dem på anden vis.

Det er altså sikkert et både/og, der har medvirket – det du siger (at fostervandet også er der for at gøre veerne mere tålelige for barnet, og med meget lidt er det måske “hårdere” for barnet), og så også at selve indikationen for at sætte dig i gang spiller ind.

Kærligst Anne


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.