Spørgsmål:

Jeg fik et akut kejsersnit i 2014 og havde derefter en legende let vaginal fødsel i 2017.

Nu ønsker jeg brændende at føde hjemme, men mon det vil modtages positivt af jordemoderen? Jeg har også et forhøjet BMI imod mig.

Min sidste fødsel gik bare så let, vi endte faktisk med ambulance til sygehuset fordi jeg pludselig fik presseveer. Det gik bare så godt, at vi ikke så grund til at køre endnu.


Svar:(*)

Hvor SKØNT med sådan en let andengangsfødsel. Altså det er jo helt tosset, at du skal hastes på hospitalet pga. en lillebitte risiko, så jeg forstår virkelig godt dit ønske!

De officielle anbefalinger hedder fødsel på sygehus efter kejsersnit, også selvom du har født legende let vaginalt siden. Men det er jo blot anbefalinger, og du har ret til fødselshjælp der, hvor du føler dig tryggest!

Snak med fødselslægen i din næste graviditet, der er jo også noget der hedder en individuel risikoberegning (du har født ukompliceret sidst, hvor langt er der til sygehuset i tilfælde af komplikationer osv.)

Måske kan du finde støtte i Facebookgruppen “Fødsler på trods af generelle anbefalinger”?

Kærligst, Anne


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.