Spørgsmål:

Jeg fik akut kejsersnit i februar 2014, da babys hoved sad fast i bækkenet (hun kom ud med mærker, som først forsvandt efter et par år).

Jeg havde en rigtig grim og traumatiserende oplevelse både før/under/efter operationen, vi arbejder på familieforøgelse (desværre uden held endnu efter knap et år)…

Er det mon helt udelukket med en naturlig fødsel næste gang, og kan det passe at jeg er helt “diskvalificeret” til at få lov at føde i vand?


Svar:(*)

Puh, det lyder hårdt.

For at besvare dine spørgsmål i omvendt rækkefølge: Du vil højst sandsynligt godt kunne prøve at føde vaginalt næste gang, men der er en del, der skal bearbejdes inden.

Måske er det den del, din krop “samarbejder med”, når den ikke bare sådan bliver gravid? Bor du i nærheden af Kbh, vil jeg anbefale at du booker en tid ved mig til at arbejde med din fødselshistorie i hypnose. Det er effektivt og kærligt.

I næste graviditet skal der arbejdes på at skabe optimale forhold i bækkenet, så man allerede i graviditeten gør hvad man kan, for at barnet kan trænge ubesværet ned. Om du kan føde i vand, afhænger af dit fødested. Nogle steder tilbyder de trådløs CTG overvågning, og der vil vand være helt genialt til at holde din fødsel rolig, give god smertelindring til dig og dermed afspænding af bækkenmuskulaturen og dermed gode chancer for et barn, der roterer og fødes spontant!

Rigtig meget held og lykke. Knus Anne


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.