Spørgsmål:

Jeg fødte i 2015 ved akut kejsersnit, efter en lang fødsel, hvor de til sidst fandt ud af, at han stod forkert. Har for 17 dage siden født ved akut kejsersnit igen, efter jeg gik 10 dage over tid og der ved kontrolscanningen ikke var mere fostervand. Jeg blev sat i gang, fik veer, men  åbnede mig ikke overhovedet. Det går rigtig rigtig fint med såret, og jeg er kommet mig rigtig hurtigt denne gang!

Efter første fødsel havde jeg mange smerter i underlivet og blev undersøgt flere gange på gynækologisk afdeling. De kunne lokalisere smerterne til min livmoderhals/livmodermund. Men de kunne ikke komme med en forklaring på smerterne. Kan det skyldes kejsersnit og kan man gøre noget selv? Jeg fik nogle afspændingsøvelser uden effekt.

Svar: (*)

Efter første fødsel har din stakkels livmodermund jo virkelig “fået tæsk” efter at din søn har stået skævt i mange timer og trykket ned på den. Jeg tror der er trauma i det væv. Det er ærgerligt, at vi ikke gør mere ud af at tage os kærligt af livmoderen efter en traumatisk (fysisk eller psykisk) fødsel.

Måske er det også derfor, du ikke går spontant i fødsel anden gang? Først reagerer vævet med alarm/stærk smerte – så “afkoblethed”. Kroppen husker og sammen med det underbevidste gør den ALT for at styre os udenom de tidligere traumatiske oplevelser for at beskytte os!

Jeg ville opsøge en osteopat der arbejder dybt med vævstraumer eller en tantramassør, der ved noget om fødsler og kan løsne traumer. Held og lykke med dine to fine ‘kejsersnitter’ – dejligt at du er kommet dig så hurtigt denne gang!

Kærligst Anne


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.