Vi har samlet tre gode råd til dig, der endnu ikke har født, men ved, at du skal føde ved kejsersnit. Dem finder du på siden Før Kejsersnittet.

Hvis du er endt her på vores side, fordi du allerede har født ved kejsersnit, enten akut eller planlagt, så læs videre nedenfor. Her har vi samlet en række gode råd, anbefalinger og forklaringer, som du forhåbentlig kan bruge. Du kan også kigge under FAQ, hvor vi har samlet en masse af vores besvarelser omkring emnet.

Hvis du allerede har født ved kejsersnit…

Først og fremmest tillykke med en lille ny verdensborger, med moderskabet og alt det spændende, der følger med, når du bliver mor (lige meget om det er første eller fjerde barn).

Uanset om dit kejsersnit var akut eller planlagt, om du er kisteglad eller rigtig ked af det, så er din krop på hårdt arbejde de første uger, mens den heler efter operationen.

Til det vil vi gerne give dig med et par gode tips, som kan hjælpe dig med at genfinde overskud, støtte din heling, optimere muligheden for god ammeopstart og bidrage til tæt tilknytning til din baby.

Skynd dig at hente vores gratis barselsgave med gode råd til dig, der netop har født ved kejsersnit. Det gør du ved at tilmelde dig nyhedsbrevet (højre side).

Dit nervesystem har fået et chok, da du fødte ved operation (også selvom fødslen var en god oplevelse for dig). Derfor har du brug for at “berolige” det, så du kan få kontakten tilbage til dine mave- og rygmuskler. Jo før du kommer i gang med det, jo lettere vil det blive for dig at (gen)optage fysisk træning senere.

Er det flere år siden, at du blev mor, er det aldrig for sent. Læs her, hvordan du kan “kickstarte” din krop selv mange år efter.

Det ar, du har fået på maven, forsvinder ikke. Sådan et stort ar har brug for behandling lige som alle mulige andre ar, så du kan få normal funktion og styrke tilbage i musklerne i maven og ryggen.

Din historie skal fortælles

Din fødselshistorie er lige så rigtig som alle andres, og ikke to fødsler er ens – heller ikke dem, som foregår ved kejsersnit. Uanset om du er kisteglad eller rigtig ked af det, så skal historien fortælles og måske bearbejdes, så du kan leve med den.

Du kan hjælpe dig selv med at give kroppen nogle af de hormonelle fordele, som du måske “blev snydt for” ved fødslen, så du kan skabe gode betingelser for amning, tilknytning til din baby og optimal heling af livmoderen.

  • Vil du vide, hvad du kan/må efter fødslen?
  • Skal vi vise dig, hvordan du får dine mavemuskler til “at virke” igen?
  • Vil du undgå smerter i ryggen eller omkring arret?
  • Skal vi vise dig, hvor du får et pænt ar og undgår en “pølse” på maven?

Lad os klæde dig på til en evt. ny graviditet.

Vores optræningsforløb kan hjælpe dig stærkt tilbage på 8 uger

“Kejserinderne er en ideel kombination af individuelt vejledt fysisk træning og hyggeligt samvær med andre kejserinder, hvor der formidles masser af viden om mor & baby. Jeg havde stor glæde af begge dele og fortsatte træningen derhjemme gennem hele min barsel.”
Mor til 3