Spørgsmål:

Jeg har fået 2. kejsersnit efter et år og 2 uger. Det er 5 uger siden nu. Jeg har meget mere ondt denne gang, og jeg har haft meget ondt i huden til venstre for arret og ud på hofteknoglen foran. Det er som om min hud brænder engang imellem. Og har følt arret enkelte gange. Må jeg behandle arret nu? Vil det hjælpe af massere allerede? Jeg tænker jeg måske, at jeg skal være mere forsigtig efter det min krop har været igennem.

Jeg får også ondt i maven foran (føler det er kernen, der er svag) gør også ondt, når jeg bukker mig for meget ned over den eller kommer til at være for foroverbøjet, når jeg ammer. Får ondt i lænden og ned i benene. Nogle gange, når jeg ligger ned, er det som om mine fødder begynder at sove, men ikke helt – bare lidt den fornemmelse.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre. Er det så måske overanstrengelse, når jeg får så ondt i maven?

Jeg tænker, det er en god ide at tage det roligt i længere tid end første gang, men det er svært at fornemme, hvor meget jeg kan og ikke kan. Er der nogle gode guidelines for 2 kejsersnit i træk om hvordan man passer bedst på kroppen og arret? Kan mærke jeg er meget nervøs for arret her 2. gang.

Svar: (*)

Du skal i gang med de første blide moduler på Stærk mor efter kejsersnit.  Dit nervesystem er alarmeret, og det giver dig de gener, du beskriver.

Få også din mand til at passe børnene, mens du tager lange brusebade og mens strålerne rammer din krop, siger du til dig selv; “det er overstået nu. Tak fantastiske krop, for alt det du har udholdt og klaret, for at vi kunne få vores to dejlige børn.”

Træk vejret så dybt og roligt du kan, og mærk om særlige steder i kroppen trænger til opmærksomhed. Så adresserer du det sted, sender visuelt kærlighed til det sted, bruger vejrtrækningen, måske forestiller dig en særlig kærlig healende farve, du kan sende til området. Brug tid på at tørre hele kroppen grundigt i et blødt håndklæde. Vis taknemmelighed til hver en cm af din krop.

Husk de to mirakler, den har udført. Smør evt. hele kroppen ind i en dejlig bodylotion. Nyd alle de steder, det IKKE gør ondt, og dvæl lidt ved dem. Din krop skal forstå, at faren er ovre, og at den kan begynde at fungere normalt igen! Giver det mening? God bedring.

Kærligst Anne


*) Indholdet på denne hjemmeside er udelukkende beregnet til orientering og undervisning. Kontakt læge for lægehjælp, behandling eller diagnose. Alle resultater er individuelle og op til den enkelte for at opnå. Eventuelle udtalelser fra tidligere kunder er baseret på deres egne erfaringer, og disse kan ikke garanteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.